Frank Jan van Wingerden

16 Alledagkerk in de Laurens

 

Iedere dinsdag begint om 12.15 uur een dienst van de Alledagkerk in het koor van de Laurenskerk.  Dit is een korte middagpauzedienst die wordt geleid door voorgangers die afkomstig zijn uit allerlei kerken uit Rotterdam.  Deze verscheidenheid zorgt voor een waardevolle afwisseling met name in de overwegingen.

Zie website Alledagkerkrotterdam

Hier bij speel ik ook regelmatig op het mooie koororgel.

Na afloop van de dienst begint, vanaf de maand maart tm november 2011 , een orgelconcert dat altijd zeer de moeite van een bezoek waard is.
U bent van harte welkom voor zowel de dienst als het orgelconcert.

 

ALLEDAGKERK – ROTTERDAM

Eenheid in verscheidenheid

 middagpauzediensten 

Grote- of St. Laurenskerk

Organisten worden ingeroosterd door dhr. Wouter Blacquiere.

Emailadres Wouter  Blacquière:

blacquiere.biesta@gmail.com

Contactpersoon:

Thom Osewoudt

Osewoudt42@hetnet.nl

Tel.: 070 3237552.

ALLEDAGKERK – EENHEID IN VERSCHEIDENHEID

Reeds geruime tijd vindt er iedere dinsdag een kerkdienst plaats in de Grote- of St. Laurenskerk te Rotterdam. Deze dienst begint om 12.15 uur en staat bekend als Alledagkerk. De term Alledagkerk is waarschijnlijk ontstaan in Amsterdan in de jaren voor de oorlog. Uiteraard kon Rotterdam niet achterblijven en dus kreeg ook de Laurens ” een Alledagkerk. Oud-burgemeester van Walsum was de eerste spreker.

Mede dankzij de inzet van dhr. Willem Schermer kon de Alledagkerk in Rotterdam uitgroeien tot een begrip. Willem Schermer is vanaf begin jaren 90 betrokken geweest bij de Alledagkerk. Op foto s uit die tijd is goed te zien hoeveel mensen de diensten toen bezochten. Helaas is Willem Schermer inmiddels overleden en zijn dood betekende een forse aderlating. Toen ook nog de vaste organist van de Alledagkerk, dhr.Jac Horde, naar Duitsland verhuisde leek dat bijna (!) het einde van de Alledagkerk. Leek, want gelukkig was daar mw. Joke van Dort die vastbesloten was, samen met o.a. dhr. Kees Zoutewelle, door te gaan met de erfenis van Willem Schermer. Veel later is ook ondergetekende betrokken geraakt bij de Alledagkerk.