Frank Jan van Wingerden

07 CD


"MUZIEK ONDER HET IMMANUEL KERKDAK"

De opbrengst is, zoals de titel al mede suggereert,  geheel bestemd voor de Kerkdakcommissie. Deze Commissie probeert fondsen te werven voor onderhoud en verbeteringen van ons kerkgebouw. De verlichting is intussen ook vernieuwd. Op het ogenblik sparen ze voor een nieuwe lift. Onze kerk was de eerste in Europa met een lift destijds!
Dat was in 1967 dus na ruim 40 jaar dringend aan vervanging toe. Lees ook orgel actueel. (06 orgel actueel)
 
Op de CD, die wij geheel in eigen beheer hebben  gemaakt (dit om de kosten laag te houden), treft u goed in het gehoor liggende muziek aan die ik de laatste tijd tijdens de collecte of bij andere gelegenheden speelde. Een greep:

Imagine, De Heer is mijn Herder, Er ruist langs de wolken, Arioso, het bierlied , Abide with me, Jerusalem Een nieuwe dag, Pie Jesu, een paar spectaculaire orgelstukken over gez 21, 432 psalm 65 en 150 en nog veel meer.  28 tracks bij elkaar. Meer dan 70 minuten muziek.

De opnames heb ik allemaal in m`n eentje gemaakt met m`n nieuwe microfoon. Een buitengewoon frustrerende bezigheid  ! Er mankeert altijd wel iets aan. Soms had ik iets opgenomen en wiste het per ongeluk uit. Dat was echt erg ! Je hele middag naar de gallemiezen en gefrusteerd naar huis. 
Of de batterij van de micofoon bleek plots geoxideerd waardoor er in,  een opzich goede opname, vervelende ruis door het stuk klonk. Van die dingen !

Maar `t is gelukt allemaal en de kwaliteit van de opname is verrassend goed. Nu maar hopen dat `ie massaal verkocht wordt voor `t goede doel. Onderaan vind u twee klinkende muziek voorbeelden van deze mooie CD. De toccata is zelf gemaakt over het lied
"wat God doet dat is welgedaan"liedboek 432 het recit is van Jean Adam Guilain.Onder muziekvoorbeelden vind u meer "kijk" en luister muziek. (13)

Paul Tot is zo goed geweest om een prachtig omslag te maken met afbeeldingen van het pijpwerk en het orgel en en cdboekje van 10 pagina`s met allerlei bijzonderheden over oa de werkzaamheden van onze orgelbouwer van der Veer.

In de  Immanuelkerk kan de dc CD bij mij of Paul worden besteld na de dienst of via deze site. De CD kost 10 euro exlusief verzendkosten. De allerlaatste CD`s
zijn nu in de maak.

FJvW

 

Extra Informatie:
Toccata
Recit de nazart