Frank Jan van Wingerden

12 Vrouwenkoren


Ik ben begeleider/dirigent en arrangeur van 2 vrouwenkoren:

 

Van het Nieuwerkerks Vrouwenkoor dit koor bestaat minder lang en is gemiddeld genomen ook wat jonger. Het repeteert in het Ontmoetingscentrum aan de Bospolderstraat op donderdagavond van acht tot tien, met een kwartier pauze om negen uur. Vorig  jaar gaven we een zeer geslaagd voorjaarsconcert ten bate van het tehuis voor terminalepatienten, het http://www.ijsselthuis.nl IJssel Thuis. Ook hebben we samen met het Nieuwerkerkse  plaatselijke blaas symphonie orkest "Da Capo" een heel geslaagd en goed bezocht concert gegeven in het 0ntmoetings Centrum. Het repertoire is zeer gevarieerd van klassieke liederen en stukken tot volksmuziek maar ook de lichte- en pop- muziek komen regelmatig aan bod. Dit jaar (2007) geven we een kerstuitvoering in het Restaurant Engels te Rotterdam. Het koor is en verzameling van heel betrokken vrouwen die ook hechten aan een goede en ontspannen sfeer. Kortom het is er leuk en gezellig terwijl er ook stevig gereperteerd wordt voor een goed niveau.
Op de 10de december hebben we een geslaagd kerstconcert gegeven samen met het Dag Orkest uit krimpen in de Bron waar voor gelukkig veel belangstelling was.

Meer over deze zanglustige vrouwen kunt u lezen op hun eigen site http://www.nieuwerkerksvrouwenkoor.nl
Daar kunt u zich ook opgeven als aspirant lid.Of  bij:
 margriet@nieuwerkerksvrouwenkoor.nl
mezzosopranen, alten en sopranen
zijn altijd welkom voor het zingen van een mooi en gevarieerd repertoire.
repetitie elke donderdagavond van 20:00 tot 22:00 uur
Ontmoetingscentrum, Bospolderstraat 10
www.nieuwerkerksvrouwenkoor.nl
06 1140 2286 / 010 451 2707 /
info@nieuwerkerksvrouwenkoor.nl

en van het:


Rotterdams Dameskoo
r (voorheen R.D.K. Zanglust) dit koor bestaat reeds zestig jaar en is ooit heel groot geweest. Honderd tweeëntwintig leden! Op 23 september 2007 is dit groots en uitgebreid gevierd in de Paleis zaal in de Esch. De zaal was vol en het was voor de verandering prachtig weer en het concert werd ontzettend gewaardeerd. Daarna hebben met z`n allen lekker gegeten in het Bergsebos. Wij repeteren op maandag avond om acht uur in de Immanuelkerk Berlagestraat 96 Rotterdam Alexanderpolder. Na een aantal wat magere jaren zit dit koor weer behoorlijk in de lift vooral dit voorjaar hebben we heel veel activiteiten gehad. We zijn naar Praag in geweest in 2005 om te zingen en Middelburg en we hebben  kerkdiensten omlijst met muziek. Ook hebben we voorjaar 2006 gezongen voor de stichting Palliter in de immanuelkerk en dit najaar 2008 hebben we daar weer aan mee gedaan. Een fantasties evenement dat veel geld heeft opgeleverd en waar alle koren, die repeteren in deze kerk, aan deel namen.  We hebben een paar mooie kerstconcerten gegeven op zaterdag 20 dec in Pniël, zondagmiddag 21 december 2010 in de Immanuelkerk en maandag 22 dec in de Kuyls Fundatie.

De site van dit koor vind u hier: http://www.rotterdamsdameskoor.nl/
Onze voorzitster kunt u mailen:
Baps Wassenaar

De solistes zijn Herma Swager, Erica Duiser, sopranen en Margreet Schouten, alt.
O.l.v. Frank van Wingerden orgel en piano. U bent vanharte uitgenodigd!
De toegang is gratis. Collecte na het concert ter bestijding van de kosten.Voor beide koren geldt dat de repetities (en pauzes) gezellig zijn, er wordt altijd wel even flink gelachen, maar dat we zo goed mogelijk willen zingen. Goede muziek willen studeren van Bach tot Beatles. Een breed repertoire! Wilt u mee komen zingen bent u welkom op boven genoemde repetitie tijden. Noten lezen is niet noodzakelijk (maar wel fijn natuurlijk!) Zuiver zingen echter wel en u dient daartoe een bescheiden stemtest te ondergaan. Van harte welkom!

FJvW